Verdictul franco-german: ramanem cu ochii in Schengen

Autor: Mihai Mitrica Postat la 17 aprilie 2011 31 afişări

Bulgaria si Romania inca nu sunt pregatite sa adere la spatiul Schengen, potrivit ministrului francez de externe, Alain Juppé si omologului sau german, Guido Westerwelle.

"Franta sustine intrarea celor doua tari in Schengen, dar pana acum, acestea nu au indeplinit criteriile necesare", a declarat Juppé, dupa intalnirea cu omologul sau german la Berlin. La randul sau, Westerwelle a afirmat ca sustine declaratiile ministrului francez, conform Deutsche Welle.

Bulgaria si Romania au indeplinit deja criteriile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen, dar ar trebui sa depaseasca obiectiile politice ridicate de Franta, Germania si alte cateva state membre UE, care au cerut rezultate mai bune din partea Bulgariei in combaterea crimei organizate si a coruptiei, desi aceste cerinte nu fac parte din procesul Schengen. Parlamentul European urmeaza sa voteze in privinta aderarii Bulgariei si Romaniei la Schengen la 4 iulie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/verdictul-franco-german-ramanem-cu-ochii-in-schengen-8163010
8163010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.