Venezuela vrea să combată inflaţia de 1.000.000% printr-o monedă naţională nouă, legată de criptomoneda proprie, Petro

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 iulie 2018 233 afişări

Venezuela vrea să combată inflaţia de 1.000.000% printr-o monedă naţională nouă, legată de criptomoneda proprie, Petro

 Venezuela vrea să combată inflaţia de 300.000% şi preconizarea FMI-ului pentru o inflaţie de 1.000.000% până la finalul anului prin lansarea unei noi monede naţionale – Bolivarul Suveran – care va fi ancorată la criptomoneda proprie, Petro, potrivit Fortune.

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat ieri că implementarea va începe din 20 august, susţinând că ţara are nevoie de o „revoluţie economică”.

Venezuela a suferit din cauza fenomenului de hiperinflaţie încă de când Maduro a preluat preşedinţia ţării în 2013 – an în care preţurile petrolului au scăzut drastic şi o serie de dezechilibre macroecnomice a dus la criza economică din ţara sud-americană.

Din acest punct de vedere, ţara este victima unui „război economic” iniţiat de Statele Unite.

Maduro a fost reales pentru încă un mandat de şase ani în luna mai în cadrul unor alegeri pe care atât Naţiunile Unite cât şi Uniunea Europeană le-a numit frauduloase.

Fondul Monetar Internaţional a estimat că inflaţia la sfârşitul anului va ajunge la 1.000.000% în Venezuela, iar PIB-ul ţării va scădea cu 18%.

„Situaţia din Venezuela este similară cu cea a Germaniei din 1923 şi cea din Zimbabwe din anii 2000”, scrie FMI în raport.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
inflatie,
combatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.