Vela, despre amcheta de la Sectorul 1: 7 procese-verbale, analizate, 23 de persoane vor fi audiate

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax Postat la 01 octombrie 2020 35 afişări

Vela, despre amcheta de la Sectorul 1: 7 procese-verbale, analizate, 23 de persoane vor fi audiate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că 7 procese-verbale de la alegerile din sectorul 1 al Capitalei sunt analizate şi că 23 de persoane, care le-au semnat, vor fi audiate de anchetatori.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat cine sunt persoanele din imaginile apărute în spaţiul public, surprinse în noaptea de 28 spre 29 septembrie.

„Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de vot sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru în BEC sector 1, delegat din partea partidului PPUSL, cel care depozitează un sac, preşedintele secţiei de votare 141 din cadrul sectorului 1, cel care se vede că ridică un sac, şi 3 observatori din partea partdidelor poltice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui BEC sector 1”, a declarat Marcel Vela.

Potrivit acestuia, 7 procese-verbale sunt analizate de anchetatori.

„Cu privire la evenimentele de ieri şi de alaltăieri, vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112, Astfel, MAI a înaintat spre Parchetul din cadrul sectorului 1 acest dosar, la care lucrează doi procurori, împreună cu colegii din MAI. Din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese-verbale din partea tuturor partidelor vor fi audiate”, a mai precizat ministrul.

Acesta a spus că în urma imaginilor apărute miercuri seara în spaţiul public, reprezentanţii MAI s-au autosesizat şi fac cercetări.

PSD cere reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spaţiul public. Poliţia Bucureşti şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat şi fac cercetări în două dosare penale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marcel vela,
sector 1,
audieri,
sector

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.