Vechimea medie a maşinilor din SUA a atins un nivel record, de 11 ani şi cinci luni

Postat la 07 august 2013 89 afişări

Vechimea medie a maşinilor aflate în circulaţie în Statele Unite a atins anul trecut nivelul record de 11 ani şi cinci luni, întrucât tot mai mulţi americani încearcă să-şi păstreze o perioadă cât mai îndelungată autovehiculele, multe cumpărate pe vremea preşedintelui Clinton.

Vechimea medie a maşinilor din SUA a atins un nivel record, de 11 ani şi cinci luni

 Autovehiculele uşoare, categorie care include automobilele şi vehiculele comerciale uşoare, aveau anul trect o vechime medie de 11 ani şi cinci luni, faţă de 11 ani şi două luni în anul anterior şi 10 ani şi 11 luni în 2010, potrivit datelor firmei de cercetare Polk, citate de portalul Automotive News.

Pe segmentul maşinilor personale, vechimea medie s-a situat, de asemenea, la 11 ani şi cinci luni anul trecut.

SUA au înregistrat o creştere constantă a vechimii parcului auto începând din 2002, când media la nivel naţional se situa la nouă ani şi zece luni.

Datele Polk se bazează pe analiza informaţiilor disponibile în ianuarie referitoare la înmatricularea a 247 de milioane de automobile şi vehicule comerciale uşoare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vechimea-medie-a-masinilor-din-sua-a-atins-un-nivel-record-de-11-ani-si-cinci-luni-11223718
11223718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.