Vaticanul respinge acuzaţiile de colaborare cu junta militară argentiniană formulate la adresa Papei Francisc

Postat la 15 martie 2013 52 afişări

Vaticanul a respins ferm, vineri, acuzaţiile de colaborare cu junta militară argentiniană formulate la adresa Papei Francisc, calificându-le drept "calomnioase şi defăimătoare".

Vaticanul respinge acuzaţiile de colaborare cu junta militară argentiniană formulate la adresa Papei Francisc

 Este o campanie venită din partea unor "elemente ale stângii anticlericale pentru a ataca Biserica şi ele trebuie să fie respinse", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citind un comunicat oficial.

Controversa cu privire la atitudinea adoptată de către Biserica Catolică argentiniană în timpul dictaturii a apărut imediat după alegerea lui Bergoglio, care a fost audiat de către justiţie ca martor, fără să fi fost vreodată acuzat.

Critici ai lui Bergoglio denunţă rolul acestuia în dispariţia a doi misionari iezuiţi, Orlando Yorio şi Francisco Jalics, încarceraţi pe 23 martie 1976, iar ulterior torturaţi la Şcoala de Mecanică a Marinei (ESMA). Ei au fost eliberaţi cinci luni mai târziu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vaticanul-respinge-acuzatiile-de-colaborare-cu-junta-militara-argentiniana-formulate-la-adresa-papei-francisc-10670177
10670177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.