Vârstnici înşelaţi de medici de biorezonanţă.Le vindeau aparate mult mai scumpe decât preţul real

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 noiembrie 2022 72 afişări

Mai mulţi vârstnici au fost înşelaţi de medici de biorezonanţă. Bătrânii erau păcăliţi cu privire la starea lor de sănătate şi li se vindeau aparate „minune”, la preţuri exorbitante. Un concentrator de oxigen era vândut cu 15.000, când pe piaţă preţul este de 4.000 de lei.

Vârstnici înşelaţi de medici de biorezonanţă.Le vindeau aparate mult mai scumpe decât preţul real

Poliţiştii din Bucureşti au făcut joi 7 percheziţii la sediul unei societăţi comerciale din Sectorul 6, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, în formă continuată.

Din probatoriul de până acum reiese că persoanele vătămate erau induse în eroare de către reprezentanţii societăţii comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să cumpere aparatură nereglementată, din domeniul medical, la preţuri supraevaluate, informează Poliţia Capitalei.

Prejudiciul în cauză se ridică la peste 150.000 de lei.

15 persoane au fost duse la audieri, cercetările fiind continuate.

Conform unor surse din anchetă, un administrator a înfiinţat mai multe societăţi comerciale unde funcţiona clinica respectivă şi viza persoane în vârstă cu probleme de sănătate. A făcut campanii de promovare atât în mediul online, cât şi în pieţe şi parcuri.

Pretinşi medici de biorezonanţă le făceau investigaţii şi le evaluau starea de sănătate, apoi le recomandau echipamentele respective. Aduceau echipamente medicale, saltele, inele cu laser, aparate care îmbunătăţesc respiraţia şi le prezentau drept aparate minune care îmbunătăţesc viaţa persoanelor în vârstă.

Un concentrator de oxigen l-au vândut cu 15.000 în condiţiile în care unul pe piaţă se găseşte cu aproape 4.000 de lei.

Apartul laser îl vindeau cu 5.000 de lei, iar pe piaţa este 500 de lei. Body laser au vândut cu 40.000 de lei, pe piaţa erau 500 - 1000 de lei.

Până acum, spun sursele citate, 9 persoane au depus plângeri, însă numărul victimelor este mult mai mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clinică,
înşelăciune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.