Vânzările Roche cresc cu 5% la jumătatea anului 2013

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 iulie 2013 47 afişări

Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in prima jumatate a anului 2013, cu 5% la o rata de schimb constanta, ajungand la 23.3 miliarde franci elvetieni, datorita cererii crescute pentru produsele oncologice si testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

Evolutia vanzarilor a contribuit la cresterea de peste 10% a profitului operational al Grupului Roche si a profitabilitatii.

“Roche a avut rezultate financiare solide in prima jumatate a anului 2013 datorita portofoliului nostru de medicamente, a celor doua noi molecule destinate tratamentului cancerului recent lansate, precum si datorita cresterii inregistrate de echipamentele destinate laboratoarelor clinice. Vom continua sa punem accentul pe inovatie prin cele 68 de molecule noi din linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice, si cu cele 55 de platforme si teste clinice cheie aflate in dezvoltarea in cadrul Diviziei de Diagnostic”, a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, au crescut cu 6%, in prima jumatate a anului 2013, ajungand  la 18.2 miliarde de franci elvetieni. Aceasta crestere s-a datorat, in special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar si cresterii puternice inregistrata de franciza HER2, care a urmat recentei lansari a doua noi molecule destinate cancerului de san HER2 pozitiv. De asemenea, performantele diviziei au fost sustinute si de cresterea cu 33% a vanzarilor medicamentelor destinate poliartritei reumatoide.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-roche-cresc-cu-5-la-jumatatea-anului-2013-11162121
11162121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.