Vânzările Miele România au crescut cu peste 50% în 2016, ajungând la o cifră de afaceri de 24,5 milioane de lei

Postat la 30 ianuarie 2017 151 afişări

Miele a înregistrat o creştere a vânzărilor de 56% pe piaţa din România, în 2016, comparativ cu 2015. Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de 24,5 milioane de lei, iar categoriile de produse cu cele mai bune vânzări au fost aspiratoarele (aproximativ 6.000 de unităţi), maşinile de spălat rufe şi uscătoarele (peste 2.000 de unităţi) şi maşinile de spălat vase.

Vânzările Miele România au crescut cu peste 50% în 2016, ajungând la o cifră de afaceri de 24,5 milioane de lei

„Am asistat anul trecut la o creştere semnificativă a pieţei de electrocasnice din România, cu focus pe segmentul premium, deci există deja o tendinţă în privinţa clienţilor de a se orienta către gama premium. Clienţii apreciază calitatea aparaturii electrocasnice căreia i se acordă tot mai multă importanţă şi încep să înţeleagă de ce calitatea costă şi care sunt avantajele unor astfel de produse”, a declarat Loredana Butnaru, director Miele România.

Cea mai importantă investiţie din 2016 în România a fost reprezentată de inaugurarea magazinului Miele Point în Bucureşti, pe Calea Dorobanţi. Scopul investiţiei de 100.000 de euro a fost de a oferi o accesibilitate mai bună clienţilor Miele. Astfel, la finalul anului trecut, numărul total de magazine exclusive Miele din România a ajuns la şapte, în cadrul acestora fiind comercializate doar produsele brandului. Investiţiile în dezvoltarea reţelei de magazine vor continua şi în acest an. 

Pe lângă majorarea volumului de vânzări pe produse electrocasnice, în 2016 detergenţii şi produsele de întreţinere din gama Miele au înregistrat o creştere semnificativă.

       

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.