Vanzarile Henkel au crescut cu 5%

Postat la 10 august 2011 11 afişări

“Henkel continua sa raporteze performante foarte bune in trimestrul doi, in pofida contextului dificil. Am realizat o crestere organica a vanzarilor si am reusit sa raportam cresteri mai mari decat pietele pe care activam,” declara Kasper Rorsted, CEO Henkel. “Toate diviziile companiei au contribuit la aceasta crestere, iar pietele emergente au reusit sa raporteze cresteri de ordinul a doua cifre, contributia acestora la vanzarile Grupului crescand la 42 procente. In ciuda cresterii preturilor la materii prime, am reusit sa sporim profitabilitatea tuturor diviziilor datorita masurilor luate de companie.”

Vanzarile au crescut cu 1,6 procente pana la 3.953 milioane euro (o crestere organica de 6,3%). Profitul operational ajustat a crescut cu 8 procente, pana la 514 milioane euro.

Rorsted a mai spus ca "in conditile intensificarii competitiei, cresterii preturilor la materii prime si materiale si incertitudinii de pe piete, contextul economic ramane, in continuare, extrem de dificil. Pe acest fundal, vom continua sa ne adaptam structurile pentru a putea raspunde prompt la schimbarile de pe piete si pentru a pastra un control strict asupra costurilor." Henkel a imbunatatit si previziunile de crestere organica pentru intregul an 2011: "Suntem increzatori in capacitatea companiei de a creste peste nivelul pietelor relevante in anul 2011 si ne asteptam o crestere organica de cca 5 procente. In linie cu estimarile initiale, ne asteptam sa raportam un EBIT margin ajustat mai mare, de cca 13 procente si castiguri ajustate per actiuni preferentiale de cca 10 procente," completeaza Rorsted.

In regiunea Europa de Vest vanzarile au crescut cu 2,4 procente pana la 1,4 mld euro. Vanzarile in regiunea Europa de Est au crescut cu 7,3 procente pana la 729 milioane euro. Toate cele trei divizii au contribuit la aceasta crestere, dar in special divizia Adezivi Tehnologii cu rate de crestere de ordinul a doua cifre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzari,
Henkel,
crestere,
/actualitate/vanzarile-henkel-au-crescut-cu-5-8596674
8596674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.