Vânzările centrelor comerciale din România ar trebui să crească în medie cu 3,5% în 2014

Postat la 07 mai 2014 26 afişări

Vânzările centrelor comerciale din România ar trebui să crească în acest an cu circa 3,5%, în condiţiile în care se aşteaptă ca salariile să crească uşor, iar preţurile să scadă, o influenţă negativă fiind posibilă din zona politică, estimează compania de consultanţă în management Ensight.

Vânzările centrelor comerciale din România ar trebui să crească în medie cu 3,5% în 2014

 "Centrele comerciale din România ar trebui să aibă o creştere medie a vânzărilor de circa 3,5% în acest an. Nu vom vedea aceeaşi evoluţia la toate centrele comerciale, dar cele din Bucureşti şi marile oraşe vor fi principalele beneficiare ale acestei creşteri. Estimăm un avans mai accentuat pe partea de produse alimentare, astfel că supermarketurile şi hipermarketurile vor atrage mai mulţi clienţi, ceea ce va fi bine pentru centrele comerciale în care funcţionează. Astfel şi vânzările de produse nealimentare şi de servicii se va înregistra o creştere a consumului. Pe zona de cinematograf şi petrecere a timpului liber vânzările se vor menţine constante", a declarat miercuri într-o conferinţă Robert Maxim, managing partner Ensight Management Consulting.

În opinia sa, la creşterea vânzărilor în centrele comerciale vor contribui, pe de o parte, salariile pentru care compania estimează un avans de 2,6%, iar pe de altă parte o continuare a scăderii preţurilor, care în 2013 s-a situat între 1 şi 8%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vanzarile-centrelor-comerciale-din-romania-ar-trebui-sa-creasca-in-medie-cu-3-5-in-2014-12605275
12605275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.