Provizioanele în scădere urcă profitul BRD din primul trimestru de aproape trei ori, la 37,5 mil lei

Postat la 07 mai 2014 30 afişări

BRD Societe Generale a avut în primul trimestru un profit net de 37,48 milioane lei, de 2,8 ori mai mare decât rezultatul din martie 2013, pe fondul scăderii semnificative a costului net al riscului, de la 350 milioane lei la 246 milioane lei, care a compensat reducerea veniturilor din dobânzi.

Provizioanele în scădere urcă profitul BRD din primul trimestru de aproape trei ori, la 37,5 mil lei

 Potrivit unui comunicat al BRD, soldul creditelor brute acordate persoanelor fizice a atins 17,2 miliarde lei, în creştere cu 1,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (în comparaţie cu -1,1% pentru întreaga piaţă).

Soldul creditelor imobiliare a crescut cu 16,4% faţă de martie 2013, semnificativ peste media pieţei (+9,4%), graţie pozitiei de lider a băncii în cadrul programului “Prima Casă”.

Activitatea de creditare a companiilor rămâne la un nivel scăzut, generând o reducere cu 8,8% (faţă de martie 2013) a volumului creditelor brute, până la 16,4 miliarde lei.

"Activitatea de finanţare a companiilor rămâne sub influenţa unei cereri scăzute, însă o creştere economică mai amplă în următoarele luni ale anului ar trebui să constituie un factor de contrabalansare. In acest sens, vor conta, printre altele, apetitul investitorilor, existenţi sau noi, pentru economia românească şi absorbţi fondurilor europene pentru finanţarea de noi proiecte în zona companiilor publice şi private", se arată în comunicatul BRD.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/provizioanele-in-scadere-urca-profitul-brd-din-primul-trimestru-de-aproape-trei-ori-la-37-5-mil-lei-12602801
12602801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.