Valoarea tranzacţiilor din sectorul energiei şi al utilităţilor atinge recordul de 241,8 mld. dolari

Postat la 03 decembrie 2018 28 afişări

Valul de tranzacţii cu gaze şi energii regenerabile din al treilea trimestru al anului 2018 a generat o creştere record a valorii cumulate a tranzacţiilor din energie şi utilităţi de la nivel global, atingând 241,8 miliarde dolari, conform raportului EY Power Transactions and Trends.

Valoarea tranzacţiilor din sectorul energiei şi al utilităţilor atinge recordul de 241,8 mld. dolari

În ciuda incertitudinii din zona de reglementare şi a tensiunilor geopolitice continue, cel mai recent Global Capital Confidence Barometer (CCB) al EY indică de asemenea faptul că 57% dintre executivi se aşteaptă să încheie o tranzacţie în anul următor, arată un comunicat EY.

După un început în forţă al anului pentru fuziuni şi achiziţii, activitatea de tranzacţionare în întregul sector a rămas intensă, în ciuda unei scăderi de la trimestru la trimestru de 25%, la 61,9 miliarde dolari de la 83 miliarde dolari.

Tranzacţiile cu utilităţi din sectorul gazelor au atins un record în trimestrul al treilea 2018, cumulând 59% din valoarea tranzacţiilor globale (36,5 miliarde dolari), mai mult de jumătate (51%) dintre acestea fiind derulate în cele două Americi (18,3 miliarde dolari). Toate regiunile au continuat să urmărească investiţii în surse de energie regenerabilă, cu 58 de tranzacţii reprezentând 41% din volumul tranzacţiilor globale.

În Europa, tranzacţiile din zona energiei regenerabile au cumulat 78% din valoarea tranzacţiilor (8,1 miliarde dolari) şi au marcat un trimestru mai slab decât s-a aşteptat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactii,
record,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.