Vaccinul universal, inamicul tuturor tulpinilor SARS-CoV-2. Prof. Virgil Păunescu, despre cel mai eficient vaccin anti COVID-19

Postat la 15 februarie 2021 282 afişări

Vaccinul universal, inamicul tuturor tulpinilor SARS-CoV-2. Prof. Virgil Păunescu, despre cel mai eficient vaccin anti COVID-19

Un vaccin universal poate neutraliza toate tulpinile coronavirusului. Glaxo şi CureVac lucrează la un vaccin pentru mai multe tulpini. Scancell a avut rezultate bune cu un ser care ţinteşte nucleul coronavirusului

Avem mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar există deja şi mai multe mutaţii ale virusului. Iar specialiştii spun că serurile actuale nu ne protejează la fel de bine împotriva noilor tulpini. De aceea, cercetătorii de la Universitatea Nottingham lucrează la un vaccin universal.

Iată ce spune profesorul Virgil Păunescu, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, despre cum ar trebui să fie un ser eficient.

„Ţinta oricărui vaccin sunt proteinele virale: ori proteinele de suprafaţă, dacă vrem să dezvoltăm şi să obţinem anticorpi, în principal, ori proteinele de suprafaţă şi proteinele de structură, cum sunt proteinele de membrană, sau proteinele din interiorul virusului, care fac obiectul, în special, al limfocitelor T citotoxice”, explică el.

Vaccinurile existente pe piaţă ţintesc proteina Spike, dar cercetătorii încearcă acum o altă variantă. Un vaccin care să ţintească proteinele din nucleul viral, mai puţin predispuse la mutaţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
eficienta,
proteine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.