Vaccinul împotriva variolei maimuţei al Bavarian Nordic a primit aprobarea preliminară de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 22 iulie 2022 41 afişări

Vaccinul împotriva variolei maimuţei al Bavarian Nordic a primit aprobarea preliminară de la autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic a declarat vineri că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a recomandat aprobarea vaccinului său Imvanex pentru a include şi protecţia împotriva variolei maimuţei pe etichetă, a raportat Reuters.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a „adoptat un aviz pozitiv prin care se recomandă extinderea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru vaccinul antivariolic al companiei, IMVANEX, pentru a include protejarea oamenilor împotriva variolei maimuţei”, a declarat Bavarian.

Vaccinul BN, singurul care a câştigat aprobarea pentru prevenirea variolei maimuţei în Statele Unite şi Canada, a fost până acum aprobat în UE doar pentru tratarea variolei normale.

Dar compania a furnizat vaccinul mai multor ţări din UE în timpul actualului focar de variolă a maimuţei pentru ceea ce este cunoscut sub numele de utilizare „off-label”.

„Extinderea etichetei va contribui la îmbunătăţirea accesului la vaccin în întreaga Europă şi la consolidarea pregătirii viitoare împotriva variolei maimuţei, a declarat directorul general bavarez, Paul Chaplin, într-un comunicat.

Recomandarea din partea EMA va fi transmisă Comisiei Europene pentru aprobare finală în viitorul apropiat, a declarat compania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.