USR: Propunerea de tăiere a indemnizaţiilor de şedinţă la Consiliile consultative AJOFM, respinsă

Autor: Laura Buciu Postat la 14 februarie 2022 52 afişări

USR acuză că senatorii PSD, PNL şi UDMR au votat luni împotriva iniţiativei legislative de tăiere a indemnizaţiilor de şedinţă ale Consiliilor Consultative ale AJOFM, cu toate că aceasta avea raport favorabil de la Comisia de Muncă, Familie şi Protecţie socială.

USR: Propunerea de tăiere a indemnizaţiilor de şedinţă la Consiliile consultative AJOFM, respinsă

Propunerea USR a fost respinsă cu 51 de voturi „pentru”, 73 „împotrivă” şi o abţinere.

Senatorul USR Ştefan Pălărie – fost preşedinte al Comisiei de Muncă din Senat, a argumentat, în şedinţa de Plen, că nu poţi susţine că „nu ai bani să creşti salariile profesorilor” dar, în schimb, să menţii nişte indemnizaţii pentru nişte oameni care nu produc niciun fel de plusvaloare pentru instituţiile în cadrul cărora activează.

„Dacă nu sunt bani, haideţi să facem bani - spun eu. Haideţi să tăiem banii plătiţi aiurea pe consilii consultative la nivel judeţean. Doar în anul 2019, la nivel naţional s-au platit peste 5 milioane de lei membrilor acestor comisii - în timp ce angajaţii publici - sunt oricum plătiţi de stat, încă o dată, deoarece participă la sedinţele consultative în timpul orelor de program. Asta daca participă. Cum anume ajută aceste consilii consultative lucrurile? Nu ştim!”, a spus Ştefan Pălărie.

Potrivit USR, activitatea Consiliilor consultative nu poate fi evaluată, având în vedere că acestea nu au obligaţia de a întocmi rapoarte de activitate, nici măcar anuale, singurul act care atestă întrunirea în şedintă este un proces verbal care se comunică lunar Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Iniţiativa, care aparţine deputatei USR Pollyanna Hangan, urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
şedinţă,
indemnizaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.