USR: Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 octombrie 2020 59 afişări

USR acuză că Parlamentul României este tratat ca „brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea”: „Ca să menţină controlul asupra ANCOM, PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă: o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor, în comisii şi vot în plenul reunit”.

USR: Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea

„Parlamentul României, tratat ca brelocul PSD, la fel ca în epoca Dragnea. Ca să-şi menţină controlul asupra ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România, PSD angrenează Parlamentul într-o veritabilă mascaradă: o procedură pe repede-înainte de depunere a candidaturilor, <dezbatere> în comisii şi vot în plenul reunit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR.

Uniunea prezintă „calendarul imposibil” al PSD - până vineri, ora 12.00, să-şi depună doritorii candidaturile, luni să fie aşa-zisele dezbateri în comisiile de specialitate, fără audieri, iar marţi, cel mai probabil, votul în plenul celor două Camere.

„Aceasta după ce, în prima fază, PSD a încercat să încalce pur şi simplu legea, declanşând procedura înainte ca incompatibilul Sorin Grindeanu, ales prim-vicepreşedinte al PSD încă din 22 august, să-şi dea efectiv demisia de la şefia ANCOM. În cele din urmă, ca să păstreze aparenţele, Sorin Grindeanu şi-a modificat data demisiei, din 16 octombrie în 8 octombrie, iar PSD a impus, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, convocate ad-hoc, şi un plen comun, astăzi, de la ora 15.00, pentru a lua act de demisie şi a declanşa procedura. PSD nu vrea decât să-şi voteze repede alesul, înainte de alegerile care vor consimţi că a pierdut majoritatea în Parlament. Nu există niciun motiv real de grabă, decât dorinţa PSD de a ocupa cât mai repede postul remunerat cu mii de euro pe lună şi a-şi asigura, astfel, în continuare, controlul asupra ANCOM, autoritatea care ar trebui să vegheze asupra unei pieţe de zeci de miliarde de lei”, mai susţin liderii USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
ancom,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.