USR îl cheamă pe ministrul Turismului în Parlament „să dea explicaţii pentru modul dezastruos” în care România a fost promovată la standul de turism de la New York.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 aprilie 2022 81 afişări

USR îl cheamă pe ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, în Parlament „să dea explicaţii pentru modul dezastruos” în care România a fost promovată la standul de turism de la New York.

USR îl cheamă pe ministrul Turismului în Parlament „să dea explicaţii pentru modul dezastruos” în care România a fost promovată la standul de turism de la New York.

„USR condamnă ferm modul dezastruos în care România a fost promovată la standul de la Târgul Internaţional de Turism de la New York şi îl cheamă în Parlament pe ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, să dea explicaţii în faţa membrilor Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi să răspundă la întrebările acestora”, potrivit unui comunicat de presă.

USR consideră „inacceptabilă” reacţia Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului după apariţia în spaţiul public a imaginilor care arată cum a fost amenajat standul României, „pasând responsabilitatea în sarcina organizatorului”.

„Totodată, imaginile apărute în spaţiul public contrazic afirmaţia Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului potrivit căreia peste 90% dintre expozanţi au optat pentru pânză neagră şi poze printate A4 şi prinse cu clame în organizarea standului. Pe scurt: Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a ieşit public cu afirmaţii false.

În contextul în care suma alocată, din bani publici, este de aproximativ 8.000 de dolari pentru promovarea României în acest fel ruşinos de către minister, cetăţenii români au dreptul să ştie:

• Cum s-a ajuns la această sumă? În această sumă au fost prinse costurile delegaţiei României? Dacă nu, la cât s-a ridicat această cheltuială?

• Cine a făcut parte din delegaţia care a reprezentat România la acest târg şi care au fost criteriile de selecţie?

• Cu cât sunt remuneraţi aceşti membri şi cât au fost diurnele pentru membrii delegaţiei?

• Care a fost implicarea, la acest târg, a Consiliului de Brand Turistic Naţional, înfiinţat în luna februarie prin ordin de ministru?”, transmit liderii USR.

„Problema este mult mai profundă decât un simplu stand, acesta este vârful icebergului. Problema de fond a Ministerului Economiei înainte şi, acum, Antreprenoriatului şi Turismului sunt sinecurile. Sunt locurile acestea de muncă create pentru activul de partid. Practic oamenii aceştia sunt plătiţi să nu facă nimic pe sume colosale, plătite din banii tuturor contribuabililor. Ce ar fi bine să ne răspundă ministrul este că ar vrea să reformeze acest sistem de promovare a României. Cât am fost ministru am propus un amplu mod de reorganizare a prezenţei României la târguri, o reformă prin care fiecare firmă din România să poată să meargă la aceste târguri şi statul să îi ajute sub forma unui credit fiscal. În felul acesta depolitizam complet decizia de a merge sau nu la un târg, care este o decizie eminamente comercială şi practic deschideam poarta tuturor”, susţine deputatul USR Claudiu Năsui.

Năusi afirmă că „cei din New York, care au organizat acest stand extraordinar cu foi A4 tipărite, sunt cea mai mare sinecură a ministerului”.

„Se numeşte <reţeaua externă>. Oameni plătiţi de câteva ori mai bine decât ministrul să nu facă mare lucru pe bani mulţi. Ca să ştiţi. Cel mai mic salariu lunar era de 6.000 de euro pe lună, cel mai mare de 12.000 de euro pe lună. Am eliminat 40 de posturi din acestea şi nu am prelungit încă 30 de mandate. Dar ce să vezi? Fix în seara în care a venit domnul Virgil Popescu (PNL) la minister să preia ministerul, a semnat prelungirea tuturor. O mobilizare extraordinară a ministerului. Şi iată cum sistemul a continuat pe banii dumneavoastră şi cu aceleaşi rezultate”, mai susţine Claudiu Năsui.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
n[sui,
cadariu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.