USR, Forţa Dreptei şi PMP cer premierului să refuze acordarea de vize turistice pentru ruşi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 august 2022 33 afişări

USR, Forţa Dreptei şi PMP i-au cerut, sâmbătă, printr-o scrisoare deschisă, premierului Ciucă să refuze acordarea de vize turistice pentru cetăţenii Rusiei

USR, Forţa Dreptei şi PMP cer premierului să refuze acordarea de vize turistice pentru ruşi

„Cât timp agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina nu încetează, iar consecinţele acestui război sunt resimţite de fiecare român, este inacceptabil ca cetăţenii ruşi să continue să primească vize turistice în România sau pe teritoriul Uniunii Europene, ca în timpurile de pace”, se arată în scrisoare.

Liderii celor trei formaţiuni îi solicită premierului să interzică de urgenţă acordarea vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordoneze eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenţei turiştilor ruşi în UE.

„Este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens. România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în faţa regimului criminal al lui Vladimir Putin”, se mai arată în document.

Confrom acestuia, cu excepţia vizelor umanitare pentru sprijinirea reprezentanţilor societăţii civile, a opoziţiei politice şi a persoanelor persecutate pe nedrept în Rusia, cetăţenii ruşi nu ar trebui să fie bineveniţi în România sau în Uniunea Europeană în actualul context al invaziei militare brutale din Ucraina.

Scrisoarea este semnată de Cătălin Drulă, preşedintele USR, Ludovic Orban, preşedintele „Forţa Dreptei” şi Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ruşi,
vize,
turistice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.