Urmează o vară toridă? Studiu: Vara lui 2019 ar putea aduce un record istoric pentru piaţa băuturilor răcoritoare

Postat la 31 mai 2019 100 afişări

Vara lui 2019 ar putea aduce un record istoric pentru piaţa băuturilor răcoritoare, afacerile celor peste 800 de companii înregistrate în acest sector, ar putea depăşi nivelul de 6,5 miliarde de lei, o cifră cu aproape 40% mai mare faţă de acum 10 ani, arată o analiză Frames.

Urmează o vară toridă? Studiu: Vara lui 2019 ar putea aduce un record istoric pentru piaţa băuturilor răcoritoare

Cum prognozele meteo indică o vară secetoasă, toţi marii producători şi distribuitori de sucuri şi apă minerală se pregătesc de vârful de sezon cu campanii şi produse noi, pentru a acoperi setea românilor.

 

Potrivit unei analize Frames, prezentată în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Train Your Business Bucureşti, pe fondul creşterii economice şi diversificării obiceiurilor de consum, piaţa băuturilor răcoritoare a marcat un avans semnificativ în ultimii ani, de la o cifră de afaceri de 4,41 mld.lei în 2010 la 5,83 mld.lei în 2017.

 

,,Datele preliminare din 2018 indică un avans peste nivelul de 6 mld.lei, iar în 2019, pe fondul majorărilor de preţuri, extinderii gamei de produse şi creşterii apetitului pentru consum al românilor, prognozele indică depăşirea graniţei de 6,5 mld.lei’’, afirmă analiştii.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vara,
bauturi,
piata,
istoric

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.