Urme de iod radioactiv in Romania, in apa de ploaie, potrivit Institutului de Fizica Nucleara

Postat la 12 aprilie 2011 29 afişări

Potrivit directorului Institutului de Fizica Nucleara, Nicolae Zamfir, in Romania au fost descoperite valori extrem de mici, fara impact asupra populatiei si a mediului, de iod radioactiv.

Acestea apar in apa de ploaie din zonele Brasov si Slanic Prahova si in laptele de oaie provenit din Slanic. Masuratorile, care au fost facute in laboratorul de cercetari din salina de la Slanic Prahova, nu ar trebui sa ne ingrijoreze deocamdata, spune Nicolae Zamfir, intrucat valorile sunt extrem de mici.

" Valorile sunt atat de mici incat intra in <<zgomotul de fond>>", a precizat el. Potrivit directorului Institutului de Fizica Nucleara, iodul radioactiv descoperit in zona Slanic provine, cel mai probabil, de la centrala nucleara de la Fukushima . "Sigur, daca emisia radioactiva de la Fukushima va fi de 1000, de 100.000, de un milion de ori mai mare, acest lucru ne va afecta si pe noi", crede Nicolae Zamfir.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iod radioactiv,
Romania,
ploie
/actualitate/urme-de-iod-radioactiv-in-romania-in-apa-de-ploaie-potrivit-institutului-de-fizica-nucleara-8149637
8149637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.