Unul dintre cele mai mari supermarketuri din Regatul Unit, se pregăteşte să facă concedieri sub presiunea inflaţiei persistente şi a schimbării preferinţelor consumatorilor

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 31 ianuarie 2023 45 afişări

Unul dintre cele mai mari supermarketuri din Regatul Unit, se pregăteşte să facă concedieri sub presiunea inflaţiei persistente şi a schimbării preferinţelor consumatorilor

Tesco elimină sute de funcţii de manageri în magazinele sale şi va inchide toate locurile de servire a mâncării pe măsură ce supermarketul se chinuie cu reducerea costurilor, titrează Bloomberg.

Compania introduce roluri de şef de tură în magazinele sale mai mari, permiţându-i să elimine alte 1.750 de posturi de conducere. Tesco a declarat marţi că îşi va închide şi tejghelele cu alimente şi delicatese calde începând cu 26 februarie, pe măsură ce interesul cumpărătorilor scade, majoritatea consumatorilor preferând să cumpere produse ambalate.

Noua rundă de reducerere a locurilor de muncă vine în condiţiile în care marjele supermarketurilor sunt sub presiunea inflaţiei persistente şi a efortului de a menţine preţurile scăzute pentru a-şi proteja cota de piaţă. Cumpărătorii britanici aleg din ce în ce mai mult să viziteze discounterii germani Aldi şi Lidl, care au o ofertă mai simplificată şi accesibilă.

Tesco încearcă să menţină preţurile scăzute şi să majoreze salariile angajaţilor, deoarece compania este sub presiunea inflaţiei, cea mai mare din ultimii 40 de ani înregistrată în Regatul Unit. Lanţul de magazine se aşteaptă ca profitul operaţional ajustat să scadă uşor în acest an, undeva între 2,4 şi 2,5 miliarde de lire sterline.

Săptămâna trecută, Asda, al treilea cel mai mare supermarket din Marea Britanie, a declarat că doreşte să ia măsuri în magazinele sale pentru a reduce costurile, precum reducerea turelor de noapte ale personalului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tesco,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.