Unul dintre cele mai aşteptate proiecte din România a primit UNDĂ VERDE şi o finanţare de 1,4 miliarde de euro

Postat la 14 septembrie 2018 320 afişări

Comisia Europeană a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor că va finanţa proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni), în valoare de 1,39 miliarde de euro.

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte din România a primit UNDĂ VERDE şi o finanţare de 1,4 miliarde de euro

Cofinanţarea va fi asigurată din împrumut de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională, dar şi din fonduri de la bugetul statului. „În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile care pot fi alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar valoarea finală depinde şi de discuţiile dintre autorităţile române, Comisia Europeană şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei”, anunţă Ministerul Transporturilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.