Unul dintre cei mai mari retaileri din lume închide 150 de magazine

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 ianuarie 2017 1324 afişări

Unul dintre cei mai mari retaileri din lume închide 150 de magazine

Sears a decis închiderea a 150 de magazine şi va vinde divizia de unelte în încercarea de a păstra compania profitabilă.

Lanţul de magazine, care operează peste 1.500 de unităţi în Marea Britanie, încearcă să revină pe profit după ce a înregistrat pierderi în ultimii ani.

Sears a închis deja 78 de magazine în 2016 şi peste 200 în 2015, potrivit celor de la Daily Mail.

"Privind înainte, vom continua să luăm măsuri pentru a ajusta structura capitalului nostru, pentru a ne îndeplini obligaţiile financiare şi pentru a ne poziţiona mai bine în faşa concurenţei", a declarat CEO-ul Edward Lampert.

Compania nu a specificat câţi angajaţi vor fi afectaţi de aceste măsuri, dar surse din cadrul Sears spun că majoritatea e formată din lucrători part-time.

Sears a decis şi vânzarea diviziei de unelte celor de la Stanley Black&Decker pentru aproximativ 900 de milioane de dolari. Stanley comercializează produsele sub mărci precum DeWalt sau Black&Decker. Potrivit înţelegerii, aceştia din urmă vor achita 525 de milioane în primă fază şi alte 250 de milioane de dolari după trei ani.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.