Un nou concurent pentru CFR Călători pe piaţa transportului feroviar. Vezi cum arată trenul - VIDEO

Postat la 06 ianuarie 2017 2932 afişări

Un nou concurent pentru CFR Călători pe piaţa transportului feroviar. Vezi cum arată trenul - VIDEO

Industriaşul Valer Blidar, care controlează fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, cu afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro) în 2015, intră în transportul de călători pe calea ferată, după ce a construit un tren cu şase va­goane şi a pus bazele companiei Trans­carpatic, scrie Ziarul Financiar.

„Sunt nemulţumit de transportul feroviar de călători din ţară, toată lumea alege transportul rutier, în timp ce în Europa transportul feroviar este foarte modern.“, a declarat Valer Blidar.

Producătorul de vagoane Astra intră pe piaţa transportului feroviar de călători prin introducerea unui tren nou pe traseul Bucureşti – Arad.

Locomotivă  va opera pe ruta Arad-Bucureşti din a doua parte a lunii ianuarie, iar din vară pe Arad-Constanţa, apoi pe Timişoara-Baia Mare, iar până la final de an şi în Europa, pe Timişoara – Viena. „Vom lucra cu două trenuri de călători, putem să operăm şi în Europa”, a spus antreprenorul.

Foto/video: Mix Studio

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.