Unul dintre cei mai mari miliardari austriaci este la pământ: Rene Benko şi-a pierdut toată avearea de miliarde de euro în urma prăbuşirii imperiului Signa

Postat la 01 decembrie 2023 8536 afişări

Unul dintre cei mai mari miliardari austriaci este la pământ: Rene Benko şi-a pierdut toată avearea de miliarde de euro în urma prăbuşirii imperiului Signa

Participaţia miliardarului austriac Rene Benko în conglomeratul imobiliar pe care l-a construit este potenţial lipsită de valoare în urma cererii de intrare în insolvenţă, scrie Bloomberg.

Rene Benko a acumulat tot felul de avantaje în drumul său spre a deveni miliardar: un avion privat, un superyacht cu trei punţi şi o proprietate de 3.000 de hectare.

Acum, imperiul de afaceri Signa, în valoare de 23 de miliarde de euro (25 de miliarde de dolari), care a stat la baza bogăţiei magnatului imobiliar de origine austriacă, s-a prăbuşit în urma unor ultime încercări de a obţine finanţare de urgenţă.

Signa Holding, compania centrală a unui grup imobiliar care deţine jumătate din clădirea Chrysler din New York, aproape toate cele mai mari magazine din Germania şi o parte din Selfridges din Londra, a depus miercuri o cerere de administrare judiciară.

Deznodământul rapid al grupului a făcut ca creditorii din întreaga Europă să se grăbească să îşi evalueze expunerea la imperiul de afaceri al miliardarului austriac René Benko şi să stabilească ce creanţe ar putea avea asupra portofoliului încâlcit de active al Signa.

"Aceasta va fi una dintre cele mai complexe restructurări corporative de la criza financiară încoace", a declarat un avocat din Viena care cunoaşte Signa. "Există datorii emise de peste tot şi nu cred că nimeni, nici măcar majoritatea celor din interior, nu ştie cine ce anume deţine după acest lucru".

Într-o declaraţie făcută mai devreme miercuri, grupul puternic îndatorat a declarat că Signa Holding a solicitat autoadministrarea - o procedură din dreptul austriac al societăţilor comerciale prin care o companie se restructurează fără a preda controlul procesului unui administrator extern.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.