Unul dintre cei mai mari bancheri ai Europei a fost interzis de pe pieţele financiare

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 12 octombrie 2023 39 afişări

Unul dintre cei mai mari bancheri ai Europei a fost interzis de pe pieţele financiare

Principalul organism de reglementare financiară din Marea Britanie a decis să îi interzică fostului şef al Barclays, Jes Staley, să mai ocupe funcţii de conducere în industria serviciilor financiare, potrivit Financial Times.

Autoritatea de Conduită Financiară a declarat că Staley a aprobat „din neglijenţă" mai multe scrisori trimise autorităţii de reglementare care conţineau „declaraţii înşelătoare cu privire la natura relaţiei sale" cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracţiuni sexuale. 

Staley, care a demisionat din funcţia de director general al Barclays la sfârşitul anului 2021 după o investigaţie a FCA privind descrierea relaţiilor sale cu Epstein, face apel împotriva deciziei la tribunalul superior al FCA.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.