Unul din cei mai căutaţi români din lume, prins în Irlanda la un an după mandatul de arestare

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 octombrie 2020 47 afişări

Un român din categoria „Most Wanted” a fost prins în Irlanda, la un an după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său mandatul de arestare. Românul era căutat pentru şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie.

Unul din cei mai căutaţi români din lume, prins în Irlanda la un an după mandatul de arestare

Potrivit IGPR, românul, urmărit la nivel naţional şi internaţional pentru constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată, a fost prins luni de autorităţile irlandeze.

Acesta a fost depistat în urma cooperării între F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigaţii Criminale şi F.A.S.T. Irlanda, prin Garda National Bureau of Criminal Investigation, în baza informaţiilor obţinute de către I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Împotriva bărbatului, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis un mandat de arestare preventivă în anul 2019.

În luna aprilie 2014, în timp ce era în Irlanda, bărbatul, în calitate de lider, împreună cu alţi cetăţeni români, s-ar fi constituit într-un grup de criminalitate organizată, cu scopul obţinerii de venituri financiare din fapte ilegale şi ar fi săvârşit acte materiale ale infracţiunilor de şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată.

Bărbatul face parte din categoria Most Wanted, figurând şi pe site-ul EUROPOL (www.eumostwanted.eu).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
most wanted,
român,
irlanda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.