Universităţi din toată lumea cu rata de angajabilitate de peste 90% vin în Bucureşti pe 7 şi 8 octombrie

Autor: Georgiana Călin Postat la 27 septembrie 2017 368 afişări

Anual, peste 22.000 de liceeni şi studenţi participă la cel mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Sud Est pentru a afla informaţii despre programele de studiu din România şi din străinătate. Mai bine de 27% dintre vizitatorii RIUF- The Romanian International University Fair caută programe de licenţă şi masterat în străinătate, principalele destinaţii fiind Marea Britanie, Olanda, Germania, Franţa şi Germania.

Universităţi din toată lumea cu rata de angajabilitate de peste 90% vin în Bucureşti pe 7 şi 8 octombrie

De ce pleacă elevii la studii în străinătate?

„Din ce în ce mai mulţi elevi şi studenţi îşi doresc să beneficieze de o curriculă cuprinzătoare, care să le pună la dispoziţie atât noţiuni teoretice, cât şi practice. Universităţile din străinătate au identificat această nevoie stringentă şi au adaptat programa, pentru ca studenţii să aibă la îndemână toate resursele pentru a le deschide calea către o carieră aleasă din prisma experienţei academice. Nu e de mirare faptul că această structură a universităţilor a atras nu un număr din ce în ce mai mare de studenţi, ci şi nenumărate companii care doresc să recruteze forţa de muncă chiar din campusurile universităţilor. Sute de multinaţionale investesc în educaţie, implicit în universităţi, pentru ca tinerii să poată învăţa o meserie per se chiar de pe băncile facultăţii”, a spus Bogdan Kochesch, Managing Partener EDUCATIVA.

Universităţi cu rata de angajabilitate de peste 90% vin la Bucureşti

Pe 7 şi 8 octombrie, RIUF- The Romanian International Fair,  cel mai mare târg de universităţi din Europa de Sud-Est, aduce la Bucureşti peste 120 de universităţi din toată lumea, mare parte dintre acestea bucurându-se de rate de angajabilitate de aproape  100% pentru studenţii lor.

Conform Times Higher Education, dintre universităţile olandeze, 10 dintre cele prezente la târgul de universităţi sunt clasate în top 20 al instituţiilor dinOlanda cu rata extraordinară de angajabilitate. Acestea sunt: University of Amsterdam (locul 5), University of Twente (locul 5), University of Groningen (7), Universităţi din Rotterdam (10), Fontys University of Applied Sciences (14), HU University of Applied Sciences (14), Tilburg University (17), Utrecht University (17), InHolland University (20).

Dintre universităţile britanice, RIUF pune faţă în faţă studenţii cu reprezentanţii universităţilor cu rată de angajabilitate sporită, potrivit studiului realizat de Times Higher Education. Imperial College London (5), University College London (8), University of Bristol (9), University of Southampton (21), Queen Mary University of London (24),  University of Sheffield (29),  University of Birmingham (32), Brunel University (33) sunt doar câteva dintre marile centre academice din Regatul Unit prezente la eveniment.

Lista completă a universităţilor care vin în România în această toamnă poate fi consultată pe site.

Cum găseşti domeniul potrivit în care vrei să îţi construieşti o carieră?

Pentru cei care încă nu au găsit domeniul sau programul de studiu pe care vor să-l urmeze pentru a-şi contura o carieră de succes, la RIUF- The Romanian International Fair vor găsi echipe de consilieri educaţionali sau vocaţionali care vor oferi informaţii detaliate despre procesul de admitere în străinătate, dar şi în România.

În plus, vizitatorii vor avea ocazia să participe la RIUF Forum, singura conferinţă de dezvoltare personală şi orientare în carieră, dedicată 100% elevilor şi studenţilor. În cadrul panelurilor de discuţii şi a atelierelor practice, invitaţii urmăresc să ofere exemple personale prin care să motiveze tinerii în alegerile lor educaţionale şi profesionale. Ovidiu Eftimie (Times New Roman), Marian Ionescu (Mariciu), David Timiş (Google), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking) şi Vladimir Coman-Popescu (HaHaHa Production) sunt doar o parte din cei peste 45 de invitaţi prezenţi la cea de-a treia ediţie RIUF YouForum din Bucureşti.

RIUF-The Romanian International University Fair organizează ediţia cu numărul 21 în Bucureşti, 7-8 octombrie, la Sala Palatului, în Timişoara, pe 10 octombrie, la CRAFT – Centrul Regional de Afaceri Timişoara şi în Iaşi, 12 octombrie, Palas Congress Hall Iaşi şi sunt aşteptaţi peste 12.000 de vizitatori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.