UniCredit: Speranţa de reforme în România ar putea veni de la FMI în urma reducerii voinţei politice

Postat la 19 decembrie 2012 16 afişări

România are nevoie de reforme pentru a accelera creşterea economică, estimată sub 2% în următorii doi ani, însă, în contextul voinţei politice tot mai reduse, motivaţia ar putea veni din presiunile exercitate de FMI în contextul discuţiilor pentru un nou acord, potrivit unui raport UniCredit.

"Pentru accelerarea creşterii economice sunt necesare reforme structurale, dar voinţa politică este în declin. Sperăm să existe noi presiuni din partea FMI, întrucât un al treilea acord ar putea veni doar după îndeplinirea prevederilor din al doilea acord (privatizări şi reducerea ineficienţei sectorului public)", se arată într-un raport trimestrial al grupului bancar italian. Deşi toate partidele parla­mentare sunt angajate în privinţa acordului cu FMI, privatizările şi reformele sectorului public au rămas în urmă în ultimul an, notează analiştii UniCredit.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicredit,
reforme,
financiar,
fmi,
vointa politica
/actualitate/unicredit-speranta-de-reforme-in-romania-ar-putea-veni-de-la-fmi-in-urma-reducerii-vointei-politice-10401780
10401780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.