UniCredit intră în cursa pentru Commerzbank şi aruncă în aer negocierile nemţilor cu creditorul Deutsche Bank

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 56 afişări

UniCredit intră în cursa pentru Commerzbank şi aruncă în aer negocierile nemţilor cu creditorul Deutsche Bank

Deutsche Bank se află sub o presiune sporită săptămâna aceasta să inainteze în negocierile cu Commerzbank după ce numele italienilor de la UniCredit a apărut pe lista celor interesaţi de creditorul german, potrivit surselor citate de Reuters.

UniCredit ar putea explora o fuziune cu Commerzbank dacă negocierile cu Deutsche Bank eşuează, potrivit unor surse din apropierea discuţiilor citate de agenţia de presă.

Sursele spun că UniCredit nu va interfera cu negocierile celor doi creditori germani, iar ţinta italienilor pe termen scurt este un plan de reorganizare a businessului.

Deutsche şi Commerzbank au anunţat în data de 17 martie că negociază o potenţială fuziune, iar Reuters scrie că discuţiile avansează în present dar „cu foarte mare grijă”.

Discuţiile iniţiale dintre Commerzbank – care are în spate statul german – şi Deutsche Bank au început după ce ministrul de finanţe din Germania, Olaf Scholz, a avertizat cu privire la viitorul nesigur al celei mai mari bănci din Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicredit,
deutsche bank,
discutii,
italieni,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.