UNICEF: Numai trei din cinci oameni au dotări minime ce permit spălarea mâinilor

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 octombrie 2020 22 afişări

UNICEF: Numai trei din cinci oameni au dotări minime ce permit spălarea mâinilor

Numai trei din cinci oameni, la nivel mondial, au dotări minime ce permit spălarea mâinilor. 43% dintre şcoli nu sunt dotate corespunzător pentru a permite spălarea mâinilor cu apă şi săpun, ceea ce afectează 818 milioane de copii de vârstă şcolară, conform UNICEF.

Cu toate că spălarea mâinilor cu săpun este crucială în lupta împotriva bolilor infecţioase, inclusiv a COVID-19, milioane de oameni din întreaga lume nu dispun de acces facil la un loc în care să se spele pe mâini, arată UNICEF cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini.

„Pandemia a scos în evidenţă rolul crucial pe care îl joacă igiena mâinilor în prevenirea bolilor. De asemenea, a revelat o problemă preexistentă în cazul multora: milioane de copii nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu săpun în locul în care s-au născut, trăiesc şi învaţă”, a afirmat Kelly Ann Naylor, director adjunct al UNICEF pe probleme de apă, salubritate şi igienă: „Este inacceptabil faptul că, în cele mai vulnerabile comunităţi, oamenii nu pot recurge la cel mai simplu mod de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei dragi. Trebuie să acţionăm fără răgaz pentru a ne asigura că spălatul mâinilor cu săpun devine un lucru accesibil oricărei persoane oriunde – acum şi în viitor”.

Potrivit ultimelor estimări:

· La nivel mondial, doar 3 din 5 oameni deţin dotări minime ce permit spălarea mâinilor.

· O proporţie de 40% din populaţia lumii, adică 3 miliarde de oameni, nu are acasă dotările necesare pentru a se putea spăla pe mâini cu apă şi săpun.

· Aproape trei sferturi din populaţia ţărilor celor mai puţin dezvoltate nu dispun acasă de condiţii minime pentru spălatul mâinilor.

· 43% dintre şcoli nu sunt dotate corespunzător pentru a permite spălarea mâinilor cu apă şi săpun, ceea ce afectează 818 milioane de copii de vârstă şcolară.

· În ţările cele mai puţin dezvoltate, 7 din 10 şcoli nu au niciun loc în care copiii să se poată spăla pe mâini cu apă şi săpun.

· În cele 60 de ţări identificate ca fiind cele mai expuse riscului de criză sanitară şi umanitară din cauza noului coronavirus: 2 din 3 persoane – 1 miliard de oameni în total – nu au acasă condiţii minime pentru spălarea mâinilor cu apă şi săpun. Aproximativ jumătate dintre acestea sunt copii.

La debutul pandemiei, 3 din 4 copii nu aveau acces la dotări minime pentru spălarea mâinilor în şcoală; jumătate dintre copii nu aveau acces la servicii minime de alimentare cu apă; peste jumătate dintre ei nu aveau acces la servicii minime de salubritate.

- În Africa Subsahariană, 63% din populaţia urbană, adică 258 de milioane de oameni, nu au posibilitatea de a se spăla pe mâini. Aproximativ 47% dintre sud-africanii care trăiesc la oraş, de exemplu, adică 18 milioane de persoane, nu dispun acasă de instalaţiile necesare spălării mâinilor, pe când probabilitatea de a avea acces la dotări ce permit spălatul mâinilor este aproape de 12 ori mai mare în cazul locuitorilor celor mai bogaţi din mediul urban.

· În Asia Centrală şi de Sud, 22% din populaţia urbană, adică 153 de milioane de persoane, nu au posibilitatea de a se spăla pe mâini. Aproape 50% din populaţia urbană a Bangladeshului, de exemplu, mai precis 29 de milioane de oameni, şi 20% dintre indienii care trăiesc în mediul urban, adică 91 de milioane de oameni, nu au acasă condiţii pentru spălarea mâinilor.

· În Asia de Est, 28% dintre indonezienii din mediul urban, mai precis 41 de milioane de oameni, şi 15% dintre filipinezii care locuiesc la oraş, adică 7 milioane de persoane, nu au condiţii pentru spălarea mâinilor acasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicef,
spălarea mâinilor,

ALEPH STORY: România are din ce în ce mai multe businessuri. O discuţie cu Dana Ciriperu, redactor-şef adjunct ZF şi Ioana Răduca, head of content Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.