Ungaria vrea să ţină aproape marile companii prezente pe piaţa locală. Cel mai recent parteneriat strategic a fost semnat cu gigantul Microsoft

Postat la 14 decembrie 2012 11 afişări

Guvernul Ungariei a semnat săptămâna aceasta un acord de cooperare cu unitatea locală a gigantului american Microsoft, în încercarea de a reface relaţiile cu marile companii după ce acestea au fost afectate de noile taxe introduse de cabinetul ungar menite să "reumple" cuferele statului, scrie The Wall Street Journal.

Acesta este cel de-al optulea parteneriat strategic pe care l-a încheiat statul ungar cu marile companii internaţionale prezente pe piaţa locală. Peter Szijjarto, secretar de stat în cadrul cabinetului lui Viktor Orban, a declarat că Ungaria are în vedere semnarea a 40 de parte­neriate strategice în viitorul apropiat, notează Portfolio.hu. Microsoft plăteşte anual în Ungaria impozit pe profit de peste 500 milioane forinţi (1,76 milioane euro) şi contribuţii de un miliard de forinţi (3,53 milioane euro), iar costurile salariale ale companiei depăşesc trei miliarde forinţi (10,59 milioane euro). De asemenea, compania ame­ricană are peste 3.000 de parteneri din Ungaria şi oferă locuri de muncă pentru aproximativ 50.000 de cetăţeni maghiari.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ungaria,
investitori,
parteneriate,
atragere,
capital
/actualitate/ungaria-vrea-sa-tina-aproape-marile-companii-prezente-pe-piata-locala-cel-mai-recent-parteneriat-strategic-a-fost-semnat-cu-gigantul-microsoft-10392333
10392333
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.