Ungaria şi-a sigilat graniţa cu Serbia, odată cu înăsprirea legislaţiei împotriva imigraţiei ilegale

Autor: Ioana Bojan Postat la 15 septembrie 2015 167 afişări

Ungaria, care şi-a înăsprit legislaţia împotriva imigraţiei ilegale, a sigilat graniţa cu Serbia în noaptea de luni spre marţi, astfel că imigranţii nu mai pot traversa frontiera dintre cele două ţări decât prin punctele oficiale de trecere, relatează agenţia MTI.

Ultimul obstacol tehnic în calea imigranţilor, un vagon de tren dotat cu sârmă ghimpată pentru a bloca frontiera, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferată Szeged-Subotiţa, luni seara.

Locul în care linia de cale ferată Szeged-Subotiţa se intersectează cu graniţa şi cu gardul construit de autorităţile ungare la frontiera cu Serbia era zona cea mai vizată de imigranţii clandestini care vin din Serbia. Mii de imigranţi intrau în fiecare zi în ţară prin această breşă, dar de acum înainte aceştia vor fi trimişi înapoi în Serbia.

Aproximativ 500 de imigranţi aşteptau luni seara la vechiul punct rutier de trecere a frontierei de la Roszke, iar autorităţile ungare permiteau accesul în ţară numai în grupuri de 5-10 persoane, pe jos, a relatat corespondentul MTI, precizând că situaţia era calmă. Imigranţii sunt informaţi cu privire la situaţie prin intermediul translatorilor poliţiei. Mai multe autocare aşteptau pentru a-i transporta pe imigranţi la graniţa cu Austria.

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între zece şi 20 de ani de detenţie.

Începând de marţi, Guvernul poate decreta stare de criză din cauza imigraţiei în masă, pentru o perioadă de până la şase luni.

Parlamentul va dezbate în curând un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliţie şi biroul pentru imigraţie, după decretarea stării de criză din cauza imigraţiei. Parlamentul urmează să voteze legislaţia în ultima săptămână din septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
FRONTIERE,
MIGRARE
/actualitate/ungaria-si-a-sigilat-granita-cu-serbia-odata-cu-inasprirea-legislatiei-impotriva-imigratiei-ilegale-14712947
14712947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.