Zoltan Kovacs: Criza imigranţilor "ameninţă libertatea" cetăţenilor UE

Autor: Roxana Maciuca Postat la 14 septembrie 2015 104 afişări

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a avertizat că eşecul Uniunii Europene de a consolida măsurile pentru protejarea frontierelor proprii ar putea pune în pericol libertatea cetăţenilor ei, informează agenţia de presă ungară MTI.

Kovacs a declarat, luni, la postul public de radio din Ungaria că reintroducerea controalelor la frontiere este o măsură necesară pentru a diferenţia refugiaţii de imigranţii economici.

Ca reacţie la criticile adresate poliţiei ungare referitoare la modalităţile de abordare a crizei imigranţilor, Kovacs a condamnat reacţiile poliţiei, denunţând eforturile lor ca fiind "inacceptabile şi neadecvate", dar a insistat asupra faptului că poliţia ungară a dus "o luptă eroică" în ultimele nouă luni.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar a precizat că este evident că sistemul Schengen nu poate fi protejat din interior şi că statele de la periferia acestei zone "au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi" pentru a proteja frontierele spaţiului respectiv.

El a subliniat că întărirea frontierelor este "forma potrivită de solidaritate" şi nu propunerea "inutilă şi nerealizabilă" a Comisiei Europene privitoare la sistemul de repartizare a refugiaţilor în baza unor cote prestabilite.

Kovacs a mai spus că este greu de prevăzut ce se va întâmpla după ce controalele stricte de la frontieră vor fi introduse, adăugând că vor urma, cu siguranţă, "presiuni" şi "tensiuni", dar că această criză poate fi gestionată doar prin "reintroducerea ordinii".

Vineri, premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor.

Potrivit lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, tot în data de 15 septembrie construcţia gardului metalic la frontiera Ungariei cu Serbia va fi finalizată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
UE,
MIGRARE
/actualitate/zoltan-kovacs-criza-imigrantilor-ameninta-libertatea-cetatenilor-ue-14711718
14711718
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.