Austria ar putea introduce controale temporare la frontiere, pe fondul crizei imigraţiei

Autor: Ioana Bojan Postat la 14 septembrie 2015 36 afişări

Austria va introduce cât de curând controale la frontiera cu Ungaria şi va menţine deschisă opţiunea efectuării de controale şi la graniţele cu alte ţări, din cauza crizei imigraţiei din Europa, a anunţat luni ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, transmite DPA în pagina electronică.

"În cadrul Schengen, controalele temporare la frontiere sunt permise şi vom efectua aceste controale temporare la frontieră", a declarat Mikl-Leitner pentru presă, la Bruxelles. "Vom proceda ca Germania", a adăugat ea.

"Pentru început, este vorba de zilele următoare. Lăsăm deschisă lista punctelor de frontieră la care vom efectua (controale). Dar cu siguranţă vom începe cât de curând posibil la frontiera austro-ungară", a precizat ministrul.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat că instituţia nu a fost anunţată oficial de decizia Austriei, aşa cum prevăd regulile UE. Viena a început procesul de notificare a Comisiei, a precizat Mikl-Leitner.

Anterior, cancelarul Austriei, Werner Faymann, a anunţat că vor fi trimişi soldaţi la graniţa cu Ungaria pentru a controla situaţia, în condiţiile în care poliţia se aşteaptă la sosirea unui număr mare de refugiaţi din ţara vecină.

Punctul de trecere a frontierei austro-ungare de la Nickelsdorf, pe autostrada A4, a fost închis temporar, iar autorităţile apreciază că există riscul unei situaţii de urgenţă.

Peste 16.000 de imigranţi au traversat frontiera începând de sâmbătă după-amiază. Un purtător de cuvânt al poliţiei, Gerald Koller, a declarat că aproximativ 10.000 de refugiaţi ar putea sosi luni la Heiligenkreuz, în landul Burgenland, iar autorităţile locale nu au resursele necesare pentru a face faţă unui număr atât de mare de oameni. Poliţia a instalat bariere metalice pentru a opri refugiaţii, care sosesc cu autocarele în fiecare oră.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, Ungaria ar urma să închidă centrul de refugiaţi de la Roszke, unde circa 80.000 de persoane se află în prezent. Centrul este la 386 de kilometri de Austria şi există temeri că refugiaţii ar putea pleca pe jos spre teritoriul austriac.

În plus, Ministerul german de Interne a dispus duminică introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, după măsuri similare adoptate la graniţa austriaco-ungară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AUSTRIA,
FRONTIERĂ,
MIGRARE
/actualitate/austria-ar-putea-introduce-controale-temporare-la-frontiere-pe-fondul-crizei-imigratiei-14711807
14711807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.