Ungaria nu vrea ca problema steagului secuiesc să fie ridicată la nivel european

Postat la 08 februarie 2013 31 afişări

Ungaria vrea o rezolvare prin dialog a situaţiei care a evoluat după ce România a interzis folosirea steagului secuiesc pe clădirile publice, a declarat secretarul de stat din Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, afirmând că Budapesta nu vrea ca problema să fie ridicată la nivel european.

Nemeth a declarat joi seara pentru postul public de televiziune m1 că a le permite minorităţilor să îşi folosească simbolurile fără restricţii este una dintre valorile de bază ale Europei.

Ungaria nu vrea ca problema să fie ridicată la nivel european, a declarat Nemeth. "Situaţia a evoluat în Ţinutul Secuiesc şi este important să rămână acolo ... Ungaria nu vrea să o aducă în arena internaţională", a explicat el.

El a afirmat că este în interesul Ungariei să rezolve situaţia prin dialog cu România, mai degrabă decât ca tensiunile să escaladeze. "Lucrăm pentru reducerea acestei tensiuni", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ungaria,
nivel european,
steag secuiesc
/actualitate/ungaria-nu-vrea-ca-problema-steagului-secuiesc-sa-fie-ridicata-la-nivel-european-10550671
10550671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.