Unde se va face de acum vaccinarea anti COVID-19 dupa ce foarte multe centre de vaccinare au fost inchise

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 14 aprilie 2022 83 afişări

Unde se va face de acum vaccinarea anti COVID-19 dupa ce foarte multe centre de vaccinare au fost inchise

Românii care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea să facă acest lucru doar în cabinetele de asistenţă medicală primară - la medicii de familie, începând cu 1 iulie 2022, potrivit unui anunţ al ministerului Sănătăţii.

Campania de vaccinare împotriva COVID a început în 27 decembrie 2020, pentru aceasta au fost create la nivel naţional centre speciale destinate imunizării, în funcţie de tipul de vaccin.

Totuşi, din cauza numărului scăzut de persoane care se prezentau zilnic pentru a se imuniza, autorităţile care s-au ocupat de vaccinare au anunţat încă de la finalul anului trecut sârşitul campaniei de vaccinare în forma iniţială.

Doar 8 milioane de români au schema completă de vaccinare până în prezent, din cele mai recente date, adică mai puţin de jumătate din populaţia totală a ţării. În alte state procentul de vaccinare a trecut de 80-90% din populaţia totală.

În ultima săptămână, perioada 4-10 aprilie, doar 1.400 de persoane s-au imunizat cu prima doză, ceea ce înseamnă 200 de persoane pe zi în toată ţara. Începând de la 1 iulie 2022, doar la medicii de familie se mai pot vaccina cei care doresc.

Medicii de familie au intrat în procesul de vaccinare după aprobarea serului produs de Johnson, care nu necesita condiţii speciale de depozitare. În cazul serurilor Pfizer sau Moderna, acestea trebuie ţinute în frigidere speciale, la anumite temperaturi, pentru a putea fi folosite.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocaţie de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziţionează de către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate sau autorităţilor publice locale”, a transmis minsiterul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
medici de familie,
incepere,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.