Undă de şoc din Asia: Revenirea economiei chineze durează mai mult decât s-a crezut iniţial

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 07 aprilie 2023 72 afişări

Undă de şoc din Asia: Revenirea economiei chineze durează mai mult decât s-a crezut iniţial

Redresarea economică a Chinei se lasă aşteptată, fapt pentru care analiştii Citi şi-au schimbat previziunile asupra pieţei bursiere chineze, titrează CNBC.

În loc de iunie, Citi se aşteaptă acum că va dura până la sfârşitul lunii septembrie pentru ca indicele Hang Seng să ajungă la 24.000. Această valoare este cu aproximativ 18% peste nivelurile actuale.

„Ne aşteptăm ca rezultatele corporative [primul trimestru 2023] să fie mai slabe, deoarece revenirea post COVID pare mai lentă decât se aştepta”, se arată în raportul Citi.

Veniturile giganţilor de comerţ electronic JD.com şi Alibaba au indicat, de asemenea, că publicul rămâne conservator în ceea ce priveşte cheltuielile.

Cu toate acestea, rezultatele trimestriale ale Tencent au arătat că firmele sunt dispuse să cheltuiască mai mulţi bani pe publicitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Asia,
China,
revenire,
economia chineza,
soc,
asteptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.