Una dintre cele mai mari reţele locale de sănătate privată dă startul testelor serologice pentru depistarea anticorpilor COVID-19 începând cu jumătatea lunii mai. Unde vor putea fi făcute testările

Autor: Andra Stroe Postat la 29 aprilie 2020 416 afişări

Una dintre cele mai mari reţele locale de sănătate privată dă startul testelor serologice pentru depistarea anticorpilor COVID-19 începând cu jumătatea lunii mai. Unde vor putea fi făcute testările

Începând cu data de 16 mai, în cliniclile şi punctele de recoltare din toată ţara ale reţelei de sănătate Regina Maria va fi disponibilă, la cerere şi contra cost, testarea serologică pentru depistarea anticorpilor COVID-19. „Avem o capacitate extinsă  de testare serologică a anticorpilor de tip IgM, cât şi cei de tip IgG, iar alături de partenerii noştri, Roche Diagnostics şi Abbott Laboratories, suntem gata să facem până la 1 milion de teste până la finalul anului”, afirmă Fady Chreih, CEO Reţeaua de sănătate Regina Maria, într-un comunicat al companiei.

„Testările serologice pot juca un rol important în lupta cu infecţia virală, putând identifica persoanele care au avut infecţia cauzată de virusul SARS-CoV-2 şi au dezvoltat un răspuns imun adecvat. Aceste rezultate vor putea fi folosite împreună cu alte date clinice, la identificarea persoanelor care nu mai sunt succeptibile pentru a dezvolta infecţia şi care se pot întoarce la muncă, la identificarea persoanelor care vor putea să îşi doneze plasma din perioada convalescenţei pentru a putea să fie utilizată ca tratament alternativ pentru cazurile severe de COVID-19.”, explică Dr. Andreea Cristina Alexandru, medic primar Medicină de Laborator, medic-şef Laboratorul Central Bucureşti şi director medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Cele două teste serologice, pentru determinarea anticorpilor IgG şi IgM COVID-19 sunt complementare. Acestea sunt utile pentru a indica persoanele care au dezvoltat un răspuns imun la infecţia COVID-19. Prin detectarea anticorpilor IgM şi IgG, se poate crea un tablou corect al epidemiologiei infecţiei cu noul coronavirus, putem afla gradul în care populaţia a fost expusă şi a trecut prin infecţie.

Compania a decis totodată că personalul medical din România, din spitalele COVID-19 dar şi din alte unităţi medicale de stat, va beneficia gratuit de testarea răspunsului imun la infecţia cu noul coronavirus pe perioada stării de urgenţă. „Acţionăm în primul rând acolo unde este cea mai mare nevoie. După ce am efectuat, până în acest moment, peste 16.000 teste pentru stabilirea diagnosticului (RT-PCR), atât pentru spitalele publice, cât şi în cadrul programului naţional şi al colaborării cu instituţii publice şi private, începem testarea imunologică gratuită a personalului medical din linia întâi. Punem la dispoziţie tehnologie de cea mai performantă şi precisă tehnologie, cu o sensibilitate şi specificitate de 99%, aflată în două laboratoare ale Reţelei de Sănătate Regina Maria din Bucureşti şi Braşov. În perioada imediat următoare, urmează să extindem capacitatea de testare în toate cele 29 de laboratoare din Reţea”, declară Fady Chreih.

În România, până în acest moment, peste 1.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus. Testarea acestora este importantă pentru determinarea răspunsului imun la infecţie a celor declaraţi vindecaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retea,
sanatate,
teste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.