Una dintre cele mai iubite maşini din istoria lumii va fi retrasă din producţie. Compania a lansat astăzi anunţul neaşteptat

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 septembrie 2018 14118 afişări

Una dintre cele mai iubite maşini din istoria lumii va fi retrasă din producţie. Compania a lansat astăzi anunţul neaşteptat

Volkswagen a anunţat săptămâna aceasta că va retrage din producţie unul dintre modelele simbolice pentru evoluţia industriei auto, şi-anume modelele Beetle. Acestea nu vor mai fi produse începând cu anul viitor, potrivit CNN.

Pentru finalul unei generaţii, producătorul german a anunţat că va produce o „Ediţie Finală” în seria Beetle. Acesta va fi disponibilă atât în versiune normală cât şi în versiune decapotabilă, preţurile începând de la 23.000 de dolari.

„Pierderea Beetle după trei generaţii, de-a lungul a şapte decenii, va genera un val de emoţii din parte fanilor devotaţi Beetle”, transmit oficialii companiei.

Moştenirea Beetle începe în anii 1930, când Ferdinand Porsche, inignerul din spatele brandului cu acelaşi nume, s-a hotărât să proiecteze un model tip „Maşina Poporului”, care se traduce în germană prin „Volkswagen”.

Modelul a intrat în producţie de masă abia după cel de-al Doilea Război Mondial şi a debutat în America de Nord în 1949, iar în doar două decenii a devenit unul dintre cele mai bine vândute modele din lume.

Faima Beetle a fost sporită de filmul lui Walt Disney din 1968, denumit „The Love Bug”, a cărui personaj principal este un vehicul Beetle, pe nume Herbie, care îşi încearcă norocul în circuitul de curse din California.

Beetle-ul a prins avânt şi în anii 60-70, în perioada cunoscută drept „flower power”, când proprietarii obişnuiau să îşi coloreze maşinile în culori cât mai vii şi cât mai multe. Producţia primei generaţii a fost mutată în mai multe ţări, ultima fiind Mexic, unde compania a oprit producţia definitiv în 2003.

Volkswagen a mai lansat între timp două generaţii de Beetle, una în 1988 şi una în 2012.

Cu toate acestea, trendurile din piaţă s-au schimbat în ultimele decenii, iar consumatorii sunt mai interesaţi de SUV-uri şi de maşini cât mai spaţioase.

„Spre deosebire de Mustangul lansat de Ford, de Challenger-ul de la Dodge sau de Camaro de la Chevrolet, Volkswagen preferă să lase un model simbolic să moară, în loc să lupte cu trendurile pieţei”, transmite Karl Brauer, publisher executiv în cadrul Autotrader.

După ce va lansa „Ediţia Finală”, producţia Beetle va fi încheiată în Puebla, Mexico în iulie 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
modele,
volkswagen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.