Una dintre cele mai cunoscute case de avocatură este dată în judecată pentru că şi-a ajutat clienţii să ceară statului german înapoi taxe pe care nu le-a plătit niciodată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 aprilie 2019 266 afişări

Una dintre cele mai cunoscute case de avocatură este dată în judecată pentru că şi-a ajutat clienţii să ceară statului german înapoi taxe pe care nu le-a plătit niciodată

Casa de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer, una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, este dată în judecată pentru suma de 95 milioane de euro pe fondul rolului de consilier pe care l-a avut într-o schemă de schimb de active care le-a permis unor investitori să ceară înapoi statului german nişte taxe pe care nici nu le-au plătit vreodată, potrivit Financial Times.

Procesul civil împotriva casei de avocatură din Londra a fost depus la un tribunal din Frankfurt, Germania, de către lichidatorul defunctului creditor german Maple Bank.

Maple Bank a fost închisă de autoritatea de reglementare pentru pieţele financiare din Germania, BaFin, în 2016 după ce capacitatea financiară a băncii a fost depăşită de sutele de milioane de dolari pe care trebiuia să le plătească drept taxe reclamate ilegal.

Aceste tranzacţii au exploatat o serie de greşeli din codul fiscal din Germania şi le-a permis clienţilor să le ceară autorităţilor să le dea înapoi taxele pe dividende, taxe care nu au fost de fapt plătite niciodată.

În cadrul procesului, CMS Hasche Sigle, lichidatorul Maple Bank, susţine că firma de avocatură Freshfields i-a ajutat pe investitorii băncii să ceară înapoi bani pe care nu trebuiau să îi primeacă.

Joachim Kuhne, partener în cadrul CMS Hasche Sigle, a confirmat procesul civil dar nu a dat mai multe indicaţii din cauza naturii de confidenţialitate a procesului.

Un purtător de cuvânt al casei de avocatură a transmis că vor examina acuzaţiile care le sunt aduse şi se vor apăra în faşa lor, adăugând că ei nu cred să fi existat baze reale pentru acuzaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatura,
taxe,
refuz,
plati,
judecare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.