„Un tractorist bun câştigă 1.000 de euro“

Autor: Gabriel Razi Postat la 22 martie 2013 28 afişări

Monika Puiu, managing partner al distribuitorului de utilaje agricole NHR Agropartners, care vinde în România tractoarele şi combinele produse de italienii de la New Holland, a declarat că un tractorist bun angajat într-o fermă industrială a ajuns să câştige şi 1.000 euro/lună.

„Un tractorist bun câştigă 1.000 de euro“

Monika Puiu, managing partner al distribuitorului de utilaje agricole NHR Agropartners, care vinde în România tractoarele şi combinele produse de italienii de la New Holland, a declarat că un tractorist bun angajat într-o fermă industrială a ajuns să câştige şi 1.000 euro/lună. „Clienţii mei (fermierii - n.red.) plătesc şi 1.000 de euro  pe lună pentru un tractorist, pentru unul bun care nu fură motorină, spre exemplu. Sunt unii fermieri care vor să plă­tească un tractorist cu 1.000 lei/ lună şi îi dau pe mână un utilaj care poate fi stricat iar o repa­raţie la tractor poate costa şi 10.000-15.000 de euro“, a spus Monika Puiu la ZF Live. În luna octombrie a anului trecut salariul mediu net din agricultură era de 1.132 lei/lună (254 euro/lună), acesta fiind cu o pătrime mai mic decât salariul mediu net. Şefa NHR Agropartners a mai spus că în ultimii zece ani agricultura românească s-a dezvoltat dar nu în acelaşi ritm cu Polonia, o piaţă similară cu cea locală. Ea a adăugat că producţia agricolă de cereale poate creşte uşor de la 19 mil. tone acum la un potenţial de 30 mil. tone. Pe de altă parte, Daniel Constantin, ministrul agriculturii, a declarat că va verifica contractele de arendă şi concesiune ale celor mai mari fermieri care administrează acum terenuri arabile deţinute de stat prin Agenţia Domeniilor Statului. Ministrul a menţionat că redevenţele plătite acum sunt sub media din piaţa liberă.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-tractorist-bun-castiga-1-000-de-euro-10683558
10683558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.