Un timbru care marchează aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea SRI, lansat de Romfilatelia

Autor: Madalina Cerban Postat la 20 martie 2015 56 afişări

Romfilatelia va introduce în circulaţie emisiunea aniversară de mărci poştale "Intelligence în slujba democraţiei: 25 de ani, Serviciul Român de Informaţii", pentru a sărbători un sfert de secol de activitate a acestei instituţii.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Romfilatelia, "timbrul este un promotor de seamă al României în lume, precum şi al tuturor particularităţilor specifice culturii şi conştiinţei naţionale, aspecte ce consolidează identitatea comunităţii româneşti şi ne definesc ca popor".

De asemenea, Romfilatelia spune că timbrul românesc a fost adesea partenerul unor instituţii importante din sistemul naţional, participând activ atât la marcarea unor aniversări de seamă ale acestor organizaţii, cât şi în calitate de colaborator al celor mai importante campanii de imagine menite să promoveze România.

"În continuarea acestei misiuni, marca poştală românească se alătură acţiunilor prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Serviciului Român de Informaţii, instituţie aflată în lupta pentru dreptate şi siguranţă naţională, pentru apărare a valorilor româneşti şi a statului de drept", spune Romfilatelia.

Sărbătorind astfel un sfert de secol de activitate a instituţiei, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea aniversară de mărci poştale "Intelligence în slujba democraţiei: 25 de ani, Serviciul Român de Informaţii", un proiect alcătuit dintr-un timbru şi o coliţă.

Astfel, timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 8,10 lei ilustrează logo-ul Serviciului Român de Informaţii (SRI), alături de titlul emisiunii aniversare, pe un fundal sobru, bleumarin, ce sugerează profunzimea spaţiului cosmic. Imaginea Globului Pământesc planează pe acest fundal, descrisă în cod binar, înconjurată de un halou al cărui spectru luminos sugerează suprapunerea dintre tonurile naturale ale atmosferei terestre şi un ton "electric" al monitoarelor ce servesc reprezentării virtualului. Harta României este reliefată în culoare de contrast, simbolismul transmiţând excelenţa specialiştilor români în domeniul cibernetic. Un element inedit al timbrului devine vizibil doar în lumină ultravioletă: steaua în opt colţuri şi însemnul SRI apar centrate pe punctul de orizont din arcul haloului, precizează Romfilatelia.

Pe de altă parte, timbrul coliţei cu valoarea nominală de 14,50 lei redă pe fundal drapelul tricolor al României, peste care este suprapus codul binar al lumii virtuale, din care se distinge, marcată cu roşu, secvenţa "11001", traducerea în cod a cifrei "25", vârsta aniversată de Serviciul Român de Informaţii. Prin perforul rotund al timbrului şi prin alcătuirea grafică, acesta se constituie într-un sigiliu de circulaţie universală, purtând însemnele SRI şi anii de existenţă, 1990 - 2015, mai spune Romfilatelia.

"Compoziţia coliţei alătură simbolurile puternice ale spiritului românesc, Sfinxul din Bucegi şi un fragment din poarta sculptată din Maramureş, alături de un desen care reuneşte elemente geometrice repetate, sugerând un simbol care îmbină armonios aspiraţia, continuitatea şi trăinicia. Suprafaţa cercului interior al siglei Serviciului Român de Informaţii şi înscrisul «Intelligence în slujba democraţiei» devin vizibile în spectru luminos UV", mai spune Romfilatelia.

Din punct de vedere tehnic, emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre cu manşetă ilustrată şi coliţa dantelată.

Începând de luni, această emisiune aniversară de mărci poştale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Totodată, Romfilatelia mulţumeşte SRI pentru sprijinul documentar acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMFILATELIA,
SRI,
TIMBRU
/actualitate/un-timbru-care-marcheaza-aniversarea-a-25-de-ani-de-la-infiintarea-sri-lansat-de-romfilatelia-14022036
14022036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.