Un start-up din Republica Moldova ajunge în Silicon Valley după câştigarea Startup Avalanche

Postat la 30 mai 2016 137 afişări

Un start-up din Republica Moldova ajunge în Silicon Valley după câştigarea Startup Avalanche

Planable, startup-ul creat de 4 tineri din Republica Moldova, este marele câştigător al competiţiei Startup Avalanche, organizată în cadrul Techsylvania. Proiectul tinerilor,  dezvoltat în Spherik Accelerator, a reuşit să se impună într-o competiţie la care s-au înscris peste 100 de proiecte din 15 ţări.

Cei cinci finalişti au fost: Planable (Chişinău), Visitor Analytics (Cluj), Approd (Cluj), HalftonePro (Moscova), ExigeApp (Bucureşti).

Planable, câştigătorul Startup Avalanche, va pleca spre Silicon Valley, unde vor avea ocazia să discute cu unii dintre cei mai importanţi investitori şi fonduri de investiţii în tehnologie. Plecarea este programată pentru septembrie, echipa având cateva luni pentru a pregăti discuţiile cu investitorii în cadrul Spherik, la Cluj.

Planable este o platformă destinată colaborării în timp real pentru crearea campaniilor de social media în cele mai importante medii sociale. Echipa Planable este formată din Xenia Muntean (CEO), Nicolae Gudumac (CTO), Vlad Caluş (CMO) şi Veronica Zubcu (PR). Cei patru tineri sunt din Republica Moldova şi s-au mutat anul trecut în Cluj-Napoca pentru a beneficia de sprijinul Spherik Accelerator în dezvoltarea startup-ului lor.

Disputa la vârf s-a purtat între Planable şi Approd.ro, un alt startup accelerat de Spherik, anunţând lupta deschisă cu birocraţia din România. Platforma lor permite înfiinţarea unei companii în mai puţin de 5 minute.

“Techsylvania este o conferinţă cu adevărat uimitoare, depăşind ca anvergură multe evenimente similare din SUA sau vestul Europei. Suntem mândri că împreună cu Techsylvania am reuşit să organizăm o competiţie fără precedent în România, intrând astfel în atenţia investitorilor din întreaga lume. Nu am nicio îndoială că putem transforma Clujul într-o destinaţie globală pentru antreprenoriat”, a declarat Jennifer Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-start-up-din-republica-moldova-ajunge-in-silicon-valley-dupa-castigarea-startup-avalanche-15395994
15395994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.