Un sat intreg din Romania dispare de pe harta. Cat li se ofera localnicilor pentru a parasi satul

Postat la 24 ianuarie 2016 1100 afişări

Un sat intreg din Romania dispare de pe harta. Cat li se ofera localnicilor pentru a parasi satul

Un sat intreg din Gorj, cu sute de case, dispare de pe harta ca sa faca loc unei cariere de carbune. Localnicii sunt impartiti in doua - unii s-au inteles cu cei de la Complexul Energetic Oltenia, care vor sa extinda exploatarea miniera.

Altii insa sunt nemultumiti de preturile care le sunt oferite pe teren, putin peste un euro pe metru patrat. In sprijinul lor au sarit si voluntarii de la Greenpeace care militeaza pentru reducerea mineritului.

In satul Runcurelu mai sunt 200 de case. De patru ani, localnicii au fost anuntati de autoritatile locale sa se mute, pentru ca acolo va fi o cariera de carbune. Nu toti accepta insa despagubirile care se dau din partea statului.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-sat-intreg-din-romania-dispare-de-pe-harta-cat-li-se-ofera-localnicilor-pentru-a-parasi-satul-14986386
14986386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.