Povestea maramureşeanului Ştefan Berci, jurnalist şi PR în Regatul Unit

Postat la 23 ianuarie 2016 175 afişări

Povestea maramureşeanului Ştefan Berci, jurnalist şi PR în Regatul Unit

Potrivit statisticilor europene, un litru de motorină costa pe 11 ianuarie un euro la pompele din România. În Austria însă, acelaşi litru de motorină costa 0,9 euro, iar în Luxemburg litrul de carburant putea fi achiziţionat cu 0,8 euro. Atât România, cât şi Austria au de la 1 ianuarie aceeaşi TVA. În România, mai bine de 35% din necesarul intern de petrol este acoperit din producţia internă, aproa­pe în totalitate de Petrom, singurul pro­du­cător local de petrol şi gaze, controlat în proporţie de 51% de austriecii de la OMV. În Austria însă, mai bine de 90% din necesarul pieţei este asigurat prin importuri.

În total, din preţul unui litru de motorină celelalte taxe reprezintă circa 0,42 euro în cazul României, în timp ce în Austria acestea au o valoare de 0,41 euro pe litru. Diferenţa majoră este generată însă de preţul fără taxe al carburantului, adică de suma care rămâne practic în buzunarele petroliştilor.

Citti mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/povestea-maramureseanului-stefan-berci-jurnalist-si-pr-in-regatul-unit-14984833
14984833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.