În castron e mai gustos

Postat la 23 ianuarie 2016 89 afişări

În castron e mai gustos

Apetitul pentru un regim alimentar mai sănătos care să includă şi mâncare gătită pe îndelete a dus nu numai la excluderea unor produse din alimentaţie şi la vânzarea de aparate care permit prepararea lentă a hranei (aşa-numitele ”slow cookers„), ci şi la creşterea vânzărilor de castroane şi boluri în dauna farfuriilor întinse, atât pentru utilizare în restaurante, cât şi pentru utilizare casnică.

Multe restaurante preferă să servească mâncarea în castroane sau boluri pentru că astfel se păstrează mai bine aromele, scrie Wall Street Journal, în timp ce persoanele care mânăncă acasă mâncare făcută la slow-cooker sau chiar salate, paste ori cereale ajung să consume aceste preparate din castroane folosite altădată pentru servit. Motivul nu îl reprezintă însă creşterea porţiilor, ci pur şi simplu comoditatea, căci din castron sau bol mâncarea curge mai greu şi poate fi mâncată în faţa televizorului ori la o masă tip bar, cum se poartă în multe locuinţe moderne, fără riscul murdăririi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mancare,
crestere,
refuz,
restaurante,
utilizare
/arta-si-societate/lifestyle/in-castron-e-mai-gustos-14982068
14982068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.