Un român vrea să strângă bani de pensie. După opt ani de pus bani în contul de pensii, cât va avea de fapt

Autor: Anelis Baciu Postat la 31 august 2016 15311 afişări

Trei fonduri de pensii obligatorii din piaţa locală ...

Un român vrea să strângă bani de pensie. După opt ani de pus bani în contul de pensii, cât va avea de fapt

Trei fonduri de pensii obligatorii din piaţa locală administrate de NN (Olanda), Allianz-Ţiriac (Germania) şi Metro­politan Life (SUA) au în gestiune banii de pensie ai circa 4,3 mil. români, adică 64% din numărul total al persoanelor care au un cont de pensie. Totodată, cele trei fonduri deţin şi peste 70% din activele totale ale vii­torilor pen­sionari, echi­valentul a 20 mld. lei.

NN este de departe lider, olandezii ajungând la finalul lunii iulie la un număr de două  milioane de participanţi pentru care administrează acti­ve de 10,5 mld. lei. NN este urmat de fondul de pensii Viitorul Tău, admi­­nistrat de Allianz-Ţiriac. Fondul de pensii al Allianz are în prezent

Vedeţi AICI câţi bani veţi avea după ce strângeţi la fondul de pensie 8 ani

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.