Un român din zece foloseşte stocarea în cloud; trei sferturi spun că le-ar plăcea să folosească ochelarii Google

Autor: Dorin Oancea Postat la 03 septembrie 2013 222 afişări

Unul din zece români foloseşte deja stervicii de stocare în cloud, arată un studiu, efectuat de GfK România, care şi-a propus să evidenţieze modul în care publicul larg cunoaşte noi tehnologii, precum cloud, ochelarii Google sau portofelul elctronic. Concluziile arată că 4 din 10 românii cu acces la Internet spun că au auzit de “cloud storage” sau “stocare în cloud”, 12% folosesc astfel de servicii, în vreme ce mai bine de jumătate, deşi nu le utilizează, şi-ar dori să o facă.

Un român din zece foloseşte stocarea în cloud; trei sferturi spun că le-ar plăcea să folosească ochelarii Google

Aproximativ o treime dintre cei chestionaţI sunt mai puţin deschişi către astfel de servicii. Respectivele persoane spun că nu le utilizează şi nu le-ar plăcea să apeleze la ele în viitor. Mai bine de 6 din 10 dintre cei chestionaţi consideră cloud-ul o modalitate de stocare a datelor utilă.

Termenul de realitate augmentată este cunoscut pentru 30% dintre participanţii la studiu, iar 34% cunosc ochelarii Google. Peste trei sferturi declară că le-ar plăcea să le utilizeze, iar două treimi spun că le consideră utile.

60% au aflat despre posibilitatea de a-şi plăti cumpărăturile în interiorul magazinelor cu ajutorul smartphone-ului şi 37% ştiu despre existenţa Google Wallet. 60% dintre participanţii la studiu se arată chiar dornici să le folosească în viitor.

În ceea ce priveşte Smart TV-urile, ele sunt cunoscute de majoritatea internauţilor (9 din 10). Interesul pentru acest model de televizoare este mare, 83% dintre cei chestionaţi afirmând că şi-ar dori să deţină un astfel de aparat.

Aceste intenţii confirmă de altfel datele de vânzări monitorizate de studiul GfK TEMAX care arată că în 2012 numărul de smart TV-uri achiziţionate de români a crescut de trei ori faţă de 2011. Aproape 12 procente dintre utilizatorii de internet declară că au deja un televizor inteligent, iar 88% îl consideră util.Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-roman-din-zece-foloseste-stocarea-in-cloud-trei-sferturi-spun-ca-le-ar-placea-sa-foloseasca-ochelarii-google-11288980
11288980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.