Un român a cumpărat 40 de kilograme de aur de la BCR

Autor: Raluca Ghinea Postat la 04 iulie 2013 451 afişări

BCR a vândut din anul 2009 până în prezent clienţilor băncii peste două tone de aur, în valoare de circa 300 milioane de lei, cele mai importante tranzacţii depăşind 40 kilograme fiecare, realizate de divizia de private banking, a anunţat joi instituţia de credit.

Un român a cumpărat 40 de kilograme de aur de la BCR

Reprezentanţii băncii spun că mai mulţi clienţi individuali români ai diviziei de private banking au cumpărat o peste 40 de kilograme de aur fiecare. Practic, este vorba de clienţi care au cumpărat această cantitate într-o singură tranzacţie, nu clienţi care au acumulat peste 40 de kilograme prin mai multe tranzacţii. 

Clienţii băncii pot trazacţiona aur financiar, cu 99,99% puritate, sub formă de lingouri şi monede de aur pur de diverse mărimi şi gramaje.

"Aurul este un activ care poate fi inclus în portofoliul fiecărui investitor, fie ca aur de investiţii, fie pentru valoarea lui numismatică prin achizitionarea de monezi de aur. Clienţii noştri consideră preţul actual al aurului ca find un nivel bun de cumpărare. Astfel, volumul tranzacţionat de BCR în ultimele luni s-a dublat comparativ cu începutul acestui an", a declarat, într-un comunicat, Laura Hexan, şefa departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

BCR vinde aur în orice unitate, pe baza unei comenzi prealabile. Acesta poate fi depozitat la bancă, pentru cantităţi de minim 100 de grame.

Alte stiri pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCR,
AUR,
/actualitate/un-roman-a-cumparat-40-de-kilograme-de-aur-de-la-bcr-11084433
11084433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.